Teste antigen, și la medicul de familie. Gratuit! Recomandat

Testarea cu teste rapide antigen ar urma să fie gratuită la medicul de familie, după ce Guvernul a stabilit astăzi ca medicii să fie plătiți cu 50lei pentru fiecare test efectuat. Potrivit unui OUG adoptat astăzi, medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2. Teoretic, testarea la medicii de familie este posibilă de câteva luni, însă cei mai mulți dintre ei nu au suficiente teste.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Conform documentului, medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.