Începe Marea Testare de Covid a elevilor din Galați Recomandat

Începând de săptămâna aceasta, Direcția de Sănătate Publică Galați, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean au transmis în teritoriu, la unitățile școlare, kit-urile necesare pentru testarea elevilor și personalului didactic. Vineri, 3 decembrie, a demarat distribuirea primului set de câte două kit-uri de testare, de către profesori, la clasă, fiecărui elev prezent la ore. Potrivit declarațiilor oficiale, copiii vor fi testați acasă de părinți,pe baza unei proceduri explicate în scris părinților de profesori, la propunerea Consiliului Profesoral din fiecare unitate școlară. Dar și pe baza unui filmuleț video transmis online, în care dr.Rafila, noul ministru al Sănătății, explică practice cum se poate face testarea antigen, în mod autonom.

Iată mesajul pentru părinți cu pașii de urmat:

Stimati părinți, având în vedere:

  • Ordinul comun 5608/ 2506/ 19.11.2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, art.6^1 (1-6) și punctul VI (5) din Anexa "Măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar în perioada pandemiei de COVID-19";
  • Instructiunea nr. 2503/ 19.11.2021 privind aprobarea procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unitătile de învățământ, emisă de Ministerul Sănătății,
  • Hotărârea Consiliului de Administrație al școlii,

rugăm să ne sprijiniți în administrarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă și în comunicarea rezultatelor zilnice, completând linkul primit de la școală în acest sens. Testele se administrează de 2 ori pe săptămână (luni și joi), dimineata, de regulă înainte de a consuma alimente și băuturi. In speranta că ne veți sustine demersul, vă mulțumim pentru sprijin!

În cazul unui test Pozitiv,  copilul este reținut acasă, iar parintele/tutorele anunță invatatorul, după care anunță medicul de familie/DSP pentru testare PCR. După testarea PCR, părintele trimite rezultatul scris, invatatorului. Raportarea rezultatului testului in link-ul furnizat se va face DOAR in cazul nefericit al unui test Pozitiv! Pentru testele Negative NU este necesară raportarea prin completarea link-ului!

3. Nu se cer filmulețe, poze etc din momentul/timpul  aplicării testului!

4. Instrucțiunile de utilizare ale testelor trebuie păstrate; se trimit o singura data!

5. Următoarele doua Kit-uri de testare  vor fi distribuite copiilor in ziua de Vineri a săptămânii viitoare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.