Școlile, verificate de Minister pe baza pragului de vaccinare Recomandat

Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajaților din școli, folosite pentru a stabili dacă o școală funcționează fizic sau online, în baza pragului de vaccinare de 60%, a spus duminică seară, la Digi 24, ministrul Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că verificarea se va face “pe baza unui acord cu cei care gestionează Registrul național de vaccinare”, în temeiul faptului că ministerul este “angajatorul tuturor celor din învățământul preuniversitar” și “evident că are datele personale”.

Tot ministrul Cîmpeanu declarase, vineri, că decizia privind astfel de verificări ar fi revenit Consiliilor de Administrație ale școlilor, având în vedere același statut de “angajator”.

Sorin Cîmpeanu face aceste declarații în condițiile în care, de la începutul mandatului, s-a poziționat diferit, în mai multe cazuri, cu privire la protecția datelor personale ale angajaților din școli.

În judeţul Galaţi, în învăţământul preuniversitar de stat şi particular, aproximativ 65% din unităţi au început cursurile fizic. 72 de unităţi şcolare vor desfăşura cursurile online din cauza faptului că procentul de vaccinare al cadrelor didactice este prea mic și, majoritatea, sunt din mediul rural.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.