Redactia proiectedesucces.ro

Mircea Ștefan, în vârstă de 39 de ani, este iulie 2024, noul antrenor principal al echipei Dunărea Călărași, club pentru care a activat inclusiv ca jucător în Liga 2, în 17 meciuri din sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. După retragere a fost antrenor la juniorii Dunării, din 2018 până în 2020, iar apoi a condus Zarea Cuza Vodă, Dunărea Grădiștea și CSM Fetești, cu aceasta din urmă reușind o promovare în Liga 3, iar din vara anului 2022 a ajuns antrenor secund la Metalul Buzău, în stafful lui Valentin Stan, alături de care, în această vară, a reușit promovarea echipei în Liga 2.
"Pentru Dunărea Călărași vom face transferuri. Ne vom baza și pe juniorii călărășeni.  Avem jucători de valoare la juniori”- a declarat antrenorul Mircea Ștefan.
"Este de datoria noastră să menținem vie legenda acestei echipe de suflet, pentru suporterii și iubitorii fotbalului călărășean. Am încredere că vom reuși, împreună cu toți cei implicați în acest context sportiv, să readucem Dunărea Călărași acolo unde îi este locul!" -președintele CJ,  Vasile Iliuță 

 

Start ONG a anunțat astăzi, 12 iunie 2024, câștigătorii ediției din luna iunie: 8 ONG-uri, 5 instituții de învățământ și 1 grup informal/de inițiativă.
Cele 14 proiecte finanțate au o valoare totală de 55.915 euro și vor fi implementate în domeniile educație, sănătate și social. În total, au fost depuse 80 de proiecte, având o valoare totală a bugetului solicitat de 369.793 euro.

„De azi(marți, 21 mai) se lucrează la proiectele parcurilor industriale din Aleșd, Beiuș și Marghita. În cel mult 2 luni vor începe efectiv lucrările, după finalizarea proiectării.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vom semna și ordinul de începere a lucrărilor la parcul industrial din Ștei”- comunicat Consiliul Județean Bihor

Constantin Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, alături de prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat astăzi la cea de-a IV-a ediție a Conferinței Internaționale „Smart Airport Cities”, organizată de Primăria Oraşului Ghimbav şi Asociația Smart City Brașov.

Evenimentul a reunit peste două sute de participanţi, între care s-au numărat reprezentanți ai diplomației și ai administrației publice, europarlamentari, senatori şi deputaţi, conducători de instituții publice, experţi şi specialişti din mediul economic, cel aviatic, din mobilitate şi din domeniul dezvoltării urbane inteligente, antreprenori.

„Sărbătorim parteneriatul solid dintre oraşul Ghimbav și Consiliul Județean Brașov, exemplificat de eforturile noastre comune în construcția şi operaţionalizarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Transmitem recunoștința noastră primarului Ionel Fliundra, echipei noastre dedicate de la Consiliul Judeţean, domnului ministru al Dezvoltării Adrian-Ioan Veştea și întregului Consiliu Local al Ghimbavului pentru angajamentul și contribuția lor în materializarea acestui proiect”, a transmis preşedintele CJ în cadrul luării sale de cuvânt.

Temele abordate au vizat siguranța, dezvoltarea economică, mobilitatea, turismul și aviația.

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale Legii pensiilor. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că nicio pensie nu o să scadă.

Explicația a fost oferită înainte de adoptarea documentului în ședința de guvern.

„Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi”, a spus Marcel Ciolacu.
„Un subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. (...) Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit! Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a precizat Marcel Ciolacu.

Clădirea în care se află fostul cinematograf Scala și alte două imobile situate pe str. Vasile Lascăr nr. 6 și pe str. Spătarului nr. 17 bis vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS).

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a inclus aceste 3 imobile pe lista proiectelor eligibile în vederea încheierii contractelor de finanțare, iar valoarea este de 110,08 milioane lei.

Până în acest moment, AMCCRS are aprobate pentru finanțare nerambursabilă din fonduri naționale 24 de proiecte (21 de clădiri rezidențiale și 3 publice). Suma pe care Municipiul București, prin AMCCRS, o va obține de la Ministerul Dezvoltării este de peste 610 milioane de lei.

Lista cu imobilele care vor fi consolidate poate fi vizualizată pe pagina Programului Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (PNCCRS)

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat că un alt liceu din Reșița a fost transformat cu ajutorul unui proiect implementat prin Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Beneficiarul proiectului a fost Primăria Reșița.

Rezultate:

  • Săli de curs și laborator dotate și utilate;
  • O sală de sport renovată și funcțională;
  • Costuri reduse cu energia termică, prin îmbunătățirea clasei energetice a clădirilor, inclusiv prin montarea de panouri solare.

Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de lei (5,7 milioane - fonduri nerambursabile).

 

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027, anunță semnarea contractului de finanțare cu Port Bazinul Nou S.A., în calitate de beneficiar, pentru finalizarea etapei II a proiectului început în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Prin contractul de finanțare nr. 16/01.02.2024, se asigură finalizarea lucrărilor de modernizare, extindere și dotare a platformei multimodale Galați la o capacitate de manipulare de 150.000 TEU/an.

Astfel, lucrările realizate de Port Bazinul Nou S.A. în cadrul acestui contract contribuie la:

  • modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de
  • marfă în acord cu potențialul existent;
  • creșterea accesibilității la porturile dunărene și pe sectoarele transfrontaliere;
  • identificarea și dezvoltarea unei rețele de terminale intermodale moderne și competitive menite să stimuleze transportul intermodal;
  • integrarea de echipamente moderne în conceptul terminalului, capabile să manipuleze unitățile de încărcare intermodale pentru a permite furnizarea de servicii portuare de calitate.

Proiectul are în vedere investiții privind infrastructura de transport în sectorul naval (porturi maritime, căi navigabile interioare și porturi interioare) și este un proiect etapizat din perioada de finanțare 2014-2020. De asemenea, prevede lucrări la structuri existente, într-o zonă industrială existentă, antropizată, cu scopul de a facilita cele trei moduri de transport: rutier, feroviar și fluvial.

Valoarea totală eligibilă a contractului de finanțare este de 229.949.087,44 lei, din care co-finanţarea FC reprezintă 114.974.543,72 lei, iar contribuția de la bugetul de stat în suma de 114.974.543,72 lei.

Finanțarea nerambursabilă reprezintă ajutor de stat acordat în baza Deciziei Comisiei Europene nr. C(2023)4700/07.07.2023.

Punct sanitar nou la Gradinița cu Program Normal nr. 4.

Primăria Municipiului Zalău, prin Direcției de Asistență Socială - Serviciul Cabinete medicale școlare și Asistență medicală comunitară, a înființat în cadrul Gradiniței cu Program Normal nr. 4 un punct sanitar, în vederea asigurării unui management mult mai eficient al stării de sănătate al copiilor.

În această unitate de învățământ își va desfașura activitatea un cadru medical, care va asigura îmbunătățirea nivelului general de educație sanitară a preșcolarilor.

Campania medicală “Din grijă pentru tine” ajunge și la Satu Mare!

Proiectul se adresează sătmărenilor care doresc să își testeze starea de sănătate, dar nu își permit o consultație la un medic specialist. Aceștia vor fi consultați gratuit de o echipă constituită din medici și asistenți voluntari din mai multe județe ale țării, care vor realiza ecografii, screeninguri pentru depistarea bolilor metabolice și vor oferi consiliere pe diverse probleme de sănătate.

Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Satu Mare.

Acțiunea va avea loc în perioada 31 martie-1 aprilie 2024. Campania se va desfășura la Centrul Spiritual Casa Dăinuirii de pe str. 1 Decembrie 1918 nr.2 din municipiul Satu Mare, unde vor fi amenajate 26 de cabinete pe diverse specialități medicale.

Pagina 1 din 4