Ministrul Radu Oprea anunță surprize în ceea ce privește profitul companiilor de stat, dar și reforme în organigrame Recomandat

Ministrul Economiei susține că în sistemul bugetar foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi.

„În sistemul bugetar este un pic mai complicat decât în sistemul privat pentru că sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi şi trebuie să vezi cum lucrezi. Constat că de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce înseamnă că acea persoană care a dat un concurs nu îşi doreşte să lucreze în ministerul respectiv, în domeniul respectiv. Aici cred că este foarte bine să încercăm să facem un pic de curăţenie, pentru că dacă ţii blocat un post ani de zile este evident că nu îşi doreşti să lucrezi acolo”, a transmis Radu Oprea.

Ministrul Economiei anunță surprize în ceea ce privește profitul companiilor de stat.

„Şi noi avem o responsabilitate faţă de acţionarii noştri şi acţionarii noştri sunt cetăţenii României şi atunci avem o responsabilitate faţă de cetăţenii României, trebuie să pun oameni care să poată să producă performanţă şi cred că am să vă produc o surpriză, la sfârşitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operaţional al companiilor de stat”, a precizat Oprea.

Reforma sistemului bugetar a fost solicitată de premierul Marcel Ciolacu în încercarea acestuia de a reduce deficitul bugetar.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Luni, 14 August 2023 15:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.