„Extindere și dotare Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu–Jiu Recomandat

Unitatea Administrativ Teritorială –Județul Gorj, are în implementare proiectul „Extindere și dotare Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu” COS SMIS 122828, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel dedicat învățământului obligatoriu.

Prin implementarea acestui proiect se propune:

  1. Extinderea cu o construcție nouă pentru asigurarea spațiilor și dotărilor necesare la desfășurarea activităților educaționale pentru copii/elevi cu cerințe educaționale speciale (CES). Se va avea în vedere crearea spatiilor adecvate astfel încât sa corespunda din punct de vedere al necesitații și conformării suprafețelor – Hotărârea nr. 1251 din 2005.
  2. Creșterea calității actului educațional prin asigurarea spatiilor și dotărilor necesare - care vizează asigurarea facilitaților necesare pentru copii/elevi cu cerințe educaționale speciale (CES), din punct de vedere al „măsurilor de îmbunătățire a activității de învățare, instruire, compensare, recuperare și protective speciale a copiilor/ elevilor/ tinerilor cu cerințe educative speciale din cadrul sistemului de învățământ – Hotărârea nr. 1251 din 2005”.

Valoarea totală a proiectului „Extindere și dotare Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu–Jiu” este în cuantum de 9.190.449,98 lei (inclusiv T.V.A), din care:

  • valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR și bugetul național – 3.890.093,55 lei;
  • contribuția proprie totală a U.A.T. – Județul Gorj în proiect, este 5.300.356,43 lei, din care:
  • contribuția la cheltuieli eligibile – 79.389,66 lei;
  • contribuția la cheltuieli neeligibile și cheltuieli neeligibile conform OG 15/2021 – 5.220.966,77 lei;

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.