Ligia Deca vrea management de calitate în școli și inspectoratele școlare Recomandat

Ministrul Educației, Ligia Deca, le-a cerut inspectorilor școlari să sprijine reformele din sistem de învățământ. Avem nevoie să regândim modul în care ne raportăm la învățare, a spus reprezentantul Guvernului.

Declarația a fost făcută la finalul întâlnirii pe care Ligia Deca a avut-o cu inspectorii școlari din toată țara.
„Avem nevoie să regândim modul în care ne raportăm la învățare. Noile programe pentru liceu nu mai pot întârzia. Inspecția școlară trebuie să aibă rolul de sprijin în construirea activităților didactice”, a declarat ministrul Educației.
Ligia Deca vrea management de calitate în școli și în inspectoratele școlare.
„Indiferent că vorbim despre aplicarea legislației specifice școlilor, despre implementarea unor proiecte, despre identificarea unor soluții pentru reducerea abandonului școlar, despre creșterea nivelului de literație sau despre îmbunătățirea participării copiilor la examenele naționale, trebuie să avem în vedere că școala este oglinda managementului practicat de cei care au responsabilitatea aceasta și care, împreună cu oamenii din școli, pot face ca educația să fie ceea ce fiecare copil are nevoie pentru a crește”, a fost concluzia ministrului Deca.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.