A început săptămâna aniversară a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la 75 de ani de la înființare Recomandat

Cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, celebrează 75 de ani de când s-au pus bazele învățământului superior în orașul de la Dunăre. Cu această ocazie, parteneri, oficialități naționale și locale, reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare sunt invitați, în această săptămână, să trăiască bucuria evenimentului, alături de studenți, membrii comunității academice și angajați.

Manifestările au început luni, 20 martie, chiar de Ziua Universității, cu o ședință festivă prezidată de rectorul Puiu-Lucian Georgescu. Programul primei zile de sărbătoare universitară mai cuprinde o Gală omagială în Sala pașilor pierduți din Domnească nr. 47 urmată de un spectacol cu lasere, prilej cu care circulația rutieră pe strada Domnească, în zona universității, este restricționată timp de 20 de minute.

Marți, 21 martie, va fi inaugurată noua Bibliotecă a UDJG, prilej cu care vor fi premiați profesorii care au scris istorie la Dunărea de Jos.

Miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați îi va premia pe studenții merituoși, pe cei care s-au făcut remarcați prin acțiuni de voluntariat, dar și pe absolvenții care au promovat numele instituției atât la nivel național cât și internațional. Ceremonia va avea loc în Aula „Al. I. Cuza” din Campusul Științei.

În aceeași zi, vor fi premiați și partenerii din mediul socio-economic și reprezentanții mass-media, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Sala Senatului.

Vineri, 24 martie, Universitatea va oferi invitaților, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, tradiționalul spectacol jucat de absolvenți și regizat de cadrele didactice de la Facultatea de Arte. Acesta va fi precedat de inaugurarea Centrului Cultural Româno-Ucrainean din campusul Științei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.