Plata doar a costurilor de şcolarizare este o glumă, NU? Recomandat

22 pla 22 pla

"Există o propunere, pe care eu o susţin, aceea că, dacă vrei să renunţi (la titlul de doctor – n.red.) să suferi şi nişte consecinţe, spre exemplu plata costurilor de şcolarizare pentru doctorat", a spus vineri, într-un eveniment PNL pe tema proiectelor de legi ale educaţiei, ministrul Sorin Cîmpeanu. El s-a referit, astfel la prevederile din proiect care permit deţinătorilor să renunţe voluntar la titlul de doctor. În cadrul aceluiaşi eveniment, el a spus că ministerul se va “gândi serios” şi la o altă propunere, de extindere a răspunderii pentru doctoratele plagiate, astfel încât să nu îl vizeze doar pe doctorand, ci şi pe conducătorul de doctorat sau alte instituţii.
Edupedu.ro a scris că posibilitatea de renunţare la titlul de doctor, “prin act unilateral de voinţă” şi fără prevederi privind eventuale despăgubiri, este una dintre prevederile în favoarea plagiatorilor, inclusă în proiectul de lege a învăţământului superior. Este vorba despre una dintre măsurile de amnistiere a plagiatorilor introduse în proiectul de Lege, în plin scandal de plagiat la adresa şefului de Guvern şi de partid al ministrului Sorin Cîmpeanu, – premierul Nicolae Ciucă.
La evenimentul de vineri, Cîmpeanu a spus că “analizăm cu maximă atenţie” propunerea de acoperire a costurilor de şcolarizare, deoarece “e firesc, dacă renunţi, să returnezi statului”. Ministrul nu a menţionat altfel de consecinţe. Problema e că plagiatorii ăştia, în urma falsului în acte ar trebui încadraţi în categoria infractorilor, mai ales că în urma plagiatului au ocupat funcţii de conducere, funcţii bine sau foarte bine plătite, în urma cărora au beneficiat de nişte bani pe care se pare că acum nimeni nu îi mai ia în calcul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.