Felicitări şi pentru profesorii gălăţeni! Recomandat

4 sor 4 sor

Rezultatele finale pentru examenul de Definitivat 2022 au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Notele obţinute de profesori la examenul de definitivat după contestaţii au fost făcute publice atât la centrele de examen, cât şi pe definitivat.edu.ro.
Potrivit ministrului Cîmpeanu, 5.355 candidaţi „au promovat examenul de definitivat cu note la proba scrisă peste 8.00”. Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă, 5.136 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Acest lucru înseamnă că numărul promovaţilor a crescut cu 219 după contestaţii.
Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, „rata finală de promovare înregistrată la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ (sesiunea 2022), dupa soluţionarea contestaţiilor, este 73,82% (în creştere cu 3,02%, comparativ cu rezultatele iniţiale – 70,80%).
Astfel, după evaluarea contestaţiilor depuse (1.528), 5.355 de candidaţi au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condiţiile în care, după afişarea primelor rezultate, fuseseră declaraţi promovaţi 5.136 de candidaţi.”
„Cele mai bune rezultate au fost obţinute în CJ (84,1% promovare)! Felicitări şi candidaţilor din Prahova, Braşov, Bucureşti şi Galaţi care au promovat într-o proporţie de peste 80%!”, a scris Sorin Cîmpeanu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.