Ultima zi pentru înscrierea bobocilor Recomandat

6 cop 6 cop

Ultima zi de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare, etapa a II-a, este pe data de 7 iunie 2022, potrivit calendarului oficial. Amintim că înscrierile pentru această etapă au început din 31 mai. Cererea-tip poate fi completată online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. Edupedu.ro a scris că unele inspectorate şcolare nu au publicat lista cu candidaţii înmatriculaţi la clasa pregătitoare pentru prima etapă, deşi termenul era 27 mai 2022. Cererea-tip a fost publicată de Ministerul Educaţiei. Completarea online poate fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educaţiei, inscriere.edu.ro.
Articolul 24 alin. (1) din metodologia de înscriere stabileşte ca părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapa de înscriere sau care nu au participat la aceasta etapă completează o nouă cerere-tip de înscriere în cea de-a doua etapă, pentru locurile disponibile.
„În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinţii completează, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile”, prevede art. 24 alin. (3) din metodologie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.