Catalogul electronic pe masa ME Recomandat

28 cat 28 cat

Ministerul Educaţiei propune introducerea catalogului electronic, potrivit unui document obţinut de Edupedu.ro privind modificarile aduse Regulamentului de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar. Documentul care aduce şi alte modificări după ce structura anului şcolar a fost modificată în Monitorul Oficial din toamnă, va fi discutat în Consilului de Dialog Social, luni. Licitaţia pentru catalogul electronic ar trebui să fie organizată în prima parte a acestui an, spunea în martie, Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei într-un răspuns pentru Edupedu.ro.
Procesul de digitalizare este doar pe jumătate realizat deoarece deşi ministerul va permite introducerea catalogului electronic, şcolile sunt obligate să îl tipărească şi să îl arhiveze la sfârşitul anului şcolar prin compartimentul secretariat. În urma schimbării structurii anului şcolar din toamna anului şcolar 2022, în 5 module de învăţare în loc de semestre, ministerul Educaţiei a venit cu mai multe propuneri. Una dintre ele este legată de introducerea catalogului electronic. Astfel, la art 106, se introduce la lit b: “Rezultatele evaluării se consemnează în catalogul electronic, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării şi arhivării acestuia la sfârşitul anului şcolar prin compartimentul secretariat.”
De precizat, licitaţia pentru Catalogul electronic, proiect în valoare de 42 de milioane de euro, semnat în 2018 şi blocat până acum, urma să fie lansată în „prima jumătate a anului în curs”, potrivit unui răspuns trimis la solicitarea Edupedu.ro de secretarul de stat Maria Manea, din Ministerul Educaţiei, în martie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.