UDJG reprezentată cu succes la Constanţa Recomandat

16 udjg 16 udjg

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi a fost reprezentată cu succes la a patra ediţie a „Concursului de Microcontrolere PIC4ALL”, organizat de Universitatea Maritimă din Constanţa în colaborare cu Microchip, în data de 13 Mai 2022. Ediţia de anul acesta a fost una hibridă, participanţii fiind studenţi de la licenţă şi master de la universităţi din Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Bucureşti.
Echipele care au reprezentat Universitatea „Dunarea de Jos” din Galaţi au avut în componenţă studenţi de la specializările Automatică şi Informatică Aplicată anul II: Vătafu Radu, Podaru Mihai, Labuş Andrei, respectiv Electronică Aplicată anul IV: Grigoraş Ana-Maria, Oancă George Cristian şi Teodorescu George Dorian (II AIA). Prima a ob?ţnut Premiul II, cu proiectul HerbWare, îndrumător Şl. dr. ing. Mihaela Andrei.
Sistemul a fost implementat folosind o serie de senzori (umiditate, temperatură, nivel apă etc.) pentru măsurarea diverşilor parametri necesari supravieţuirii unei plante. Pentru monitorizare şi comandă a fost realizată şi o aplicaţie Android care comunică prin Bluetooth cu o platforma de dezvoltare cu microcontroller.
A doua echipă a construit un roboţel umanoid şi a obţinut Menţiune. Proiectul are la baza 19 servomotoare care dau robotului mobilitate şi viteză de mişcare. Toate piesele au fost printate de studenţi la o imprimantă 3D. „Prietenul” umanoid poate realiza mişcări similare oamenilor. Îndrumătorul echipei a fost tot Şl. dr. ing. Mihaela Andrei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.