Încep tezele la clasele a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă Recomandat

2 teza 2 teza

Săptămână de foc pentru elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, care termină anul acesta şcolar pe 27 mai, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educaţiei. Astfel, în săptămâna 2-6 mai încep tezele. Majoritatea vor susţine aceste lucrari scrise semestriale după vacanţa de Paşti. Luni, 2 mai 2022 reîncep cursurile pentru toţi elevii şi copiii de gradiniţă, iar pentru majoritatea acestea durează pâna vineri, 10 iunie 2022. Pentru elevii din clasele terminale, însă, clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022.
Teza este o evaluare sumativă efectuată la finalul fiecarui semestru, fiind relevantă prin raportare la conţinutul programei şcolare parcurse într-un semestru, scria într-un comunicat Ministerul Educaţiei.
Conducerea unităţii de învăţământ stabileşte, prin decizie a consiliului de administraţie, calendarul desfăşurării tezelor până la sfârşitul fiecarui semestru al anului şcolar 2021 – 2022, potrivit Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat prin Ordinul de ministru nr. 5.447/2020, cu modificarile şi completările ulterioare. Aceste teze se planifică, de regulă, în ante-penultima săptămână înaintea finalului de an şcolar. Pentru clasa a XII-a finalul este 27 mai, aşa că majoritatea tezelor vor fi susţinute începând din săptămâna de după vacanţa de Paşte, potrivit informaţiilor obţinute de la şcoli.
Tot ROFUIP prevede ca disciplinele la care se susţin lucrări scrise semestriale (teze), precum şi perioadele pentru desfăşurare a acestora se stabilesc de către direcţia de specialitate din Ministerul Educaţiei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.