×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

Promisiuni, promisiuni şi... cam atât! Recomandat

5 hadar 5 hadar

Vineri, 4 februarie, ar fi trebuit să se semneze un nou acord între sindicatele din Educaţie şi Guvern, care să prevadă soluţii „pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017” şi „plata eşalonată a drepturilor salariale” pentru profesori, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Premierul Ciucă a fost la acea întâlnire la care a stabilit personal data, termenii, promisiunile şi cuvintele din text, pe 21 ianuarie.
Acestea erau două dintre măsurile „pe termen scurt” pe care ar fi trebuit să le „identifice” noul comitet anunţat iniţial de sindicatele din Educaţie, comitet coordonat de ministrul Sorin Cîmpeanu. Comitetul a fost inexistent, acordul nu există. Niciun lider sindical din preuniversitar nu a ieşit să denunţe păcăleala premierului Nicolae Ciucă la adresa profesorilor.
Singurul sindicalist prezent în spaţiul mediatic vineri seara a fost liderul federaţiei din învăţământul universitar, Alma Mater, Anton Hadar, care a spus la România TV, potrivit newmoney.ro: „Am înţeles, doar nu suntem proşti, ce dracu! Trebuia să semnăm protocolul cu premierul Ciucă, dar nu îl lasă şeful de partid. A făcut un pas înapoi, semn că PNL nu susţine acest acord. Am înţeles, doar nu suntem proşti, ce dracu! Am crezut că se rezolvă problema şi când să batem palma, ne-am trezit că doar ministrul nostru e lăsat la înaintare. Dacă nu vrea domnul Cîţu, ce să facem?”, a spus Anton Hadar la România TV.
Anul acesta profesorii ar fi trebuit să ajungă la sumele prevăzute în grila de salarizare din Legea 153/2017, după două amânări succesive în 2020 şi 2021, în timpul guvernelor Orban şi Cîţu. De la 1 ianuarie au primit o majorare salarială mult mai mică (cca 4%) decât cea promisă şi prevăzută în lege (+16%).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.