În curând, se vor modifica din nou regulile de carantinare sau modul de a merge la şcoală Recomandat

1 scoala 1 scoala

Ordinul comun cu regulile pentru şcoli va fi modificat pentru a adapta la noile condiţii şi situaţia din şcoli. Este vorba despre reducerea perioadei de carantină, stabilită acum la 5 zile pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că ordinul comun „trebuie adaptat la regula generală. Suntem deja în elaborare update împreună cu Ministerul Sănătăţii”.
Reacţia vine după ce secretarul de stat Raed Arafat a anunţat luni seara că măsura de carantină pentru contacţii direcţi devine pentru cinci zile, iar exceptate sunt persoanele care au trecut prin boală şi care au maxim 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare. Deci, maxim 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare, şi atunci ei nu se mai carantinează la contactul direct. În rest, persoanele care intră în contact direct, conform definţiei de caz, vor fi carantinaţi cinci zile, chiar dacă persoanele respective sunt vaccinate. Carantinarea a fost decisă, din 17 ianuarie 2022, pentru o perioada de 5 zile în cazul elevilor vaccinaţi sau care au trecut prin boală şi pentru 10 zile pentru cei nevaccinaţi. Numai că după cum observăm cu toţii, s-ar părea că nivelul infectărilor cu Covid 19 are un trend ascendent îngrijorător, aşa că în unele localităţi, deja elevii au trecut la şcoala online.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.