Ministrul Educației, nemulțumit de ritmul vaccinărilor în rândul personalului din școli Recomandat

Invitat la o emisiune televizată, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a ținut să aducă lămuriri în legătură cu profesorii care nu s-au vaccinat, dar a discutat și despre situația vaccinării pentru personalul din școli. 

Ministrul a declarat că nu se pune problema ca profesorii care nu au făcut vaccinul să fie dați afară. „Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții. Este evident că riscul pentru elev este mai mare atunci când profesorul nu este vaccinat, dar dacă merită asumarea acestui risc „este un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi. Beneficiile educației sunt mult mai mari. Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții fără educație.”

Cîmpeanu spune că mizează pe puterea de convingere pentru a-i determina pe profesorii care nu s-au vaccinată să se imunizeze anti-COVID. El s-a arătat nemulțumit și de ritmul cu care personalul din școli este vaccinat, dar că o sancțiune în acest sens nu va fi aplicată deoarece nu-și permite să renunțe la cadrele didactice.

 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.