Primul an de școala online i-a costat pe părinți 7.000 de lei Recomandat

Potrivit datelor unei anchete realizate de Salvaţi Copiii România, în primul an de pandemie, când școala a fost în mare parte online, părinții din Româna au estimat că au plătit, ăn medie, mai mult decât în 2018. Învățământul online a generat costuri noi precum achiziția de laptop sau tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate astea se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie.

Aproximativ 95% dintre părinți au afirmat că au suportat costuri ascunse ale educației. Aceștia au estimat că educația online i-a costat cu 1.000 de lei mai mult decât în 2018.

Totuși, cheltuielile ajung la 6.798 de lei, după însumarea răspunsurilor privind cheltuieli specifice (meditaţii, rechizite, manuale). 

Cele mai importante costuri au fost echipamentele IT, manualele școlare și materialele igienico-sanitare. Alte costuri au mai fost reprezentate de serviciile de tip școală după școală. 

De asemenea, costul mediu pentru cei care accesează acest tip de servicii este de aproximativ 4.200 de lei, o valoare dublă comparativ cu anul 2018.

(sursa foto: pexels.com)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.