Propunere: copiii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante și țigări electronice Recomandat

Parlamentarii le-ar putea interzice minorilor să cumpere băuturi energizante și țigări. Asta în urma unor inițiative legislative depuse la Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut marți de Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Acesta a spus că propunerea a fost realizată în urma consultărilor cu diferiți specialiști.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice. Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a explicat Simonis.

Țigările electronice au devenit un fenomen și pot fi procurate cu ușurință, a mai arătat președintele interimar al Camerei Deputaților.

„Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”, a precizat Alfred Simonis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.