Inechităţi înlăturate prin noua lege de salarizare în învăţământ Recomandat

14 prof 14 prof

„Premierul a promis că actualele inechităţi trebuie înlăturate prin noua lege de salarizare, fiind de acord cu propunerea ca grila de salarizare pentru salariaţii din învăţământ să fie construită având la bază salariul profesorului debutant adus la nivelul salariului mediu brut pe economie”, potrivit Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Marţi, sindicatele s-au întâlnit cu premierul Ciucă, iar tema discuţiei a reprezentat-o majorarea salariilor pentru angajaţii din învăţământ.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna octombrie 2022, câştigul salarial mediu brut a fost de 6.461 lei. În comunicat apare că „Nu în ultimul rând, am solicitat Executivului indexarea salariilor cu indicele inflaţiei.”
„O altă propunere care va fi analizată în perioada următoare este cea privind includerea personalul nedidactic în aceeaşi grilă cu personalul didactic”, potrivit sursei menţionate.
Amintim că sute de angajaţi din sistemul de educaţie vor protesta miercuri, 14 decembrie, în faţa Parlamentului, în intervalul 12-13, după cum anunţă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Salariul unui profesor debutant din învăţământul preuniversitar va creşte în medie cu 7,31% în 2023, a spus luni, în cadrul unor audieri desfăşurate la Parlament, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.