Trofee donate Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi Recomandat

26 dip 26 dip

O fostă atletă română ce a concurat în probele de heptatlon şi de 100 de metri garduri şi a câştigat numeroase medalii la competiţii naţionale şi internaţionale a donat o parte din medaliile obţinute Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi. Liliana Năstase, absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi şi profesoară de sport încă din 1983, a decis ca trofeele câştigate de ea la câteva competiţii ar sta bine într-o vitrină de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, aşa că i le-a înmânat decanului Gabriel Talaghir. Acesta, la rândul său, i-a oferit fostei campioane o plachetă, prin care i-a mulţumit pentru gestul făcut.
„Am fost, sunt şi voi fi o susţinătoare a sportului. Vă îndemn să vă duceţi copiii să facă sport. Cel puţin 2-3 ore, cât sunt la antrenamente sau competiţii, ştiţi sigur că nu fumează sau beau alcool”, a spus Liliana Năstase la finalul ceremoniei de predare a medaliilor.
Liliana Năstase este cunoscută în special pentru medalia de aur de la Campionatele mondiale de Atletism în sală din 1993. În plus a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 1991 şi aurul la Campionatul European în sală din 1992. A participat de două ori la Jocurile Olimpice. După retragerea sa din activitate a devenit antrenoare şi a pregătit-o pe Ionela Ţârlea. În 2004 ea a fost decorată cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.