UDJG la Consorţiul Universitaria Recomandat

28 cons 28 cons

O delegaţie a conducerii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în frunte cu Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG participă, în intervalul 26-29 mai 2022, la reuniunea Consorţiului Universitaria, găzduită de Universitatea Bucureşti.
Consorţiul este alcătuit din rectorii, prorectorii şi preşedinţii de Senat din nouă instituţii de învăţământ superior din România (primele cinci fiind membri fondatori): Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa. În această formulă, bazata pe valori comune ale comunităţii academice, cele nouă universităţi membre ale Consorţiului Universitaria reunesc 42,43% din numărul de studenţi şi, respectiv, 32,38% din cadrele didactice titulare la nivel naţional.
Agenda reuniunii cuprinde discuţii pe paneluri cu privire la: Proiectul de Lege a Educaţiei (Panel Rectori) schimbări în reglementările învăţământului superior şi rolul Senatelor Universitare (Panel Preşedinţi de Senat), cooperare universitară în domeniul digitalizării; programe de studii şi relaţia cu mediul universitar (formarea profesorilor, echipe de elaborare a manualelor); resurse umane din universităţi; internaţionalizare şi alianţe europene; Cercetare, cooperare interuniversitară, rankinguri şi principii de finanţare a cercetării (Panel Prorectori). UDJG este membră a Consorţiului Universitaria din 2021.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.