Faţă în faţă sau online, asta-i întrebarea! Recomandat

1 univ 1 univ

Universitatea din Bucureşti a decis cursuri faţă în faţă pentru semestrul al II-lea. Perioada de tranziţie este stabilită de consiliul facultăţii. Decanul facultăţii poate aproba, în mod individual, la cererea motivată a cadrului didactic, desfăşurarea online a activităţii didactice. Universitatea din Bucureşti anunţă că „activităţile didactice se vor desfăşura cu prezenţă fizică, conform orarelor pentru semestrul al II-lea”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Senatul Universităţii din Bucureşti a adoptat, în şedinţa din 16 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfăşurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la finalizarea anului universitar 2021-2022. „Pentru programele de studii pentru care nu există posibilitatea planificării imediate a activităţilor faţă în faţă, Consiliul Facultăţii va stabili o perioadă de tranziţie şi va hotărî fie organizarea în sistem online a activităţii în decursul acesteia, fie recuperarea ulterioară a activităţii, potrivit unui program stabilit de comun acord între cadrul didactic şi studenţi. Reprogramarea activităţii se poate face inclusiv în sistem modular, până la finalul semestrului. Programele de recuperare vor fi centralizate la nivelul departamentelor şi facultăţilor”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, pentru activităţile desfăşurate în sistem fizic pe durata perioadei de tranziţie, „acolo unde este posibil, se recomandă şi transmiterea online a activităţilor didactice pentru studenţii care din motive obiective nu pot fi prezenţi în spaţiile de învăţământ”.
În ceea ce priveşte formele de învăţământ ID/IFR, activităţile de tutorat şi cele aplicative asistate se vor organiza, conform standardelor ARACIS, faţă în faţă şi/sau online sincron prin intermediul platformei informatice.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.