Veştile bune vin abia din iunie Recomandat

4 prof 4 prof

Diferenţele salariale câştigate de mai multe sindicate ale profesorilor în instanţă, ar putea ajunge la toţi profesorii, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, pus în dezbatere publică. Proiectul vine după negocierile cu Guvernul, când reprezentanţii profesorilor spuneau că au stabilit cu Executivul să fie adoptată o astfel de măsură. Actul normativ în stadiu de proiect nu are impact bugetar menţionat în nota de fundamentare, dar prevede că sumele se vor actualiza cu indicele inflaţiei. Nu sunt clare sumele pe care ar trebui să le primească fiecare cadru didactic, dar Ministerul Educaţiei scrie, în nota de fundamentare, că demersul acesta ar costa statul mult mai puţin decât dacă ar aştepta ca toţi profesorii să câştige procesele, moment în care ar trebui să le plătească acestora şi dobânzi penalizatoare.
"Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se propune acordarea acestor drepturi tuturor categoriilor de personal didactic îndreptăţit, sume care se actualizează doar în funcţie de coeficientul de inflaţie, ceea ce va diminua impactul financiar asupra bugetului general consolidat", potrivit notei de fundamentare.
Pentru acest an, statul ar urma să plătească 5% din sumele cuvenite profesorilor, plata fiind făcută la 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, adică în luna iunie, dacă actul normativ este aprobat luna aceasta.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.