Confirmare la nivel înalt pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi Recomandat

17 univ 17 univ

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este prima dintre cele patru instituţii de învăţământ românesc care au fost menţionate în clasamentul Young University Rankings 2022, publicat recent şi realizat de reputatul furnizor de clasamente Times Higher Education. În acest top nou apar, în ordine, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea şi Universitatea Valahia din Târgovişte.
Primele trei instituţii de învăţământ superior figurează în intervalul 401+ din lista Young University Rankings, ce include 790 de universităţi, iar instituţia din Târgovişte este inclusă în rândul celor aproximativ 250 de universităţi menţionate doar ca furnizoare de date, nu şi ierarhizate în acest clasament.
Topul ia în calcul universităţile înfiinţate în ultimii 50 de ani, clasificate în funcţie de cei 13 indicatori de performanţă folosiţi şi în cazul principalului clasament global al Times Higher Education, cu unele ajustări, grupaţi în patru arii de analiză: predare, cercetare, transferul de cunoştinţe şi internaţionalizare.
„Ne bucurăm că, la început de an, am primit această confirmare a progresului nostru constant în toate domeniile de care se ţine cont pentru acest clasament. Mulţumesc tuturor cadrelor didactice implicate şi am speranţa că, împreună, vom continua parteneriatul bazat pe încredere şi respect reciproc”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.