S-a stabilit costul standard anual per copil în creșă Recomandat

Ministrul Educației a anunțat că a fost stabilit pentru prima dată costul standard anual per copil în creșă, în contextul în care ministerul va prelua din septembrie creșele, iar pentru acest lucru a solicitat 150 milioane lei în plus la rectificarea bugetară.

”A fost adoptat pentru prima oară costul standard per copil în creșă, care este de 15.010 lei per copil, pe an, plus 585 lei cheltuieli materiale. Pentru a avea un ordin de mărire, pentru un copil de grădiniță costul standard este de 7.431 de lei, adică sub jumătate. Pentru un elev, costul standard este de 6.111 lei”, a declarat la un post tv, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Preluarea creșelor în sistemul de educație înseamnă că trebuie să avem asigurate cheltuielile pentru plata salariilor, cât și de funcționare. Astăzi (5 august - n.r.) a fost adoptat pentru prima oară costul standard per copil în creșă, care este de 15.010 lei per copil, pe an, plus 585 lei cheltuieli materiale. Pentru a avea un ordin de mărire, pentru un copil de grădiniță costul standard este de 7.431 de lei, adică sub jumătate. Pentru un elev, costul standard este de 6.111 lei.” A mai precizat ministrul

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.