Ghid pentru Evaluarea Națională 2021 Instruirea profesorilor asistenți Recomandat

Elevii au voie să facă sublinieri de cuvinte la proba de limba română de la Evaluarea Națională 2021 și pot desena pe foaia de examen la matematică diferite marcaje sau completări pe figurile geometrice, fără ca acestea să fie considerate semne și să anuleze lucrarea, cu creionul, stiloul sau pix cu cerneală albastră. Toate aceste indicații sunt cuprinse în adresa Ministerului Educației nr. 29.582 trimisă în toate școlile, pentru comisiile de la Evaluarea Națională 2021.

Aceste precizări au fost făcute pentru instruirea profesorilor asistenți, cei care vor supraveghea elevii din sălile de examen și care trebuie să le spună candidaților la Evaluarea Națională aceste reguli.

Pentru prima dată la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, subiectele nu mai vin separat, pe o foaie și rezolvarea nu mai trebuie făcută separat, pe o altă foaie. Acum subiectele vin pe o broșură, pe foile căreia elevii scriu și rezolvările. Pentru subiectele de tip grilă rezolvările pot fi făcute pe ciornă.

Timpul de completare a spațiilor din colțul lucrării, cele care cuprind numele elevului, școala și localitatea este de 15 minute și nu se calculează ca timp de examen, ci abia după terminarea acestor operațiuni birocratice începe cronometrarea celor 120 de minute cât durează proba propriu-zisă, potrivit procedurii.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.