Precizări de la Inspectoratul Școlar Județean Galați, privind admiterea 2021 Recomandat

Absolvirea clasei a VIII-a ca orice sfârşit de drum, implică un nou început şi ca urmare, luarea unei decizii. A lua o decizie, presupune a alege dintre mai multe alternative, pe cea care corespunde cel mai bine intereselor şi preocupărilor persoanei; în cazul absolvenţilor de clasa a VIII-a, a lua o decizie înseamnă a opta în cunoştinţă de cauză pentru un liceu/școală profesională, instituţie de învăţământ şi pentru un anumit profil, specializare sau calificare profesională.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Galați editează broșura pentru admiterea în învățământul liceal și profesional de stat.

Broșura cuprinde informații legate de admitere și reprezintă un ghid util atât pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru părinții acestora, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a. Informațiile tipărite în lucrare sunt legate de admiterea în învățământul liceal, iar într-o secțiune distinctă, privesc datele legate de admiterea în învățământul profesionalși dual de stat pentru anul școlar 2021-2022. Este editată de Inspectoratul Școlar al Județului Galați prin Biroul Informatizare și distribuită gratuit tuturor absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2020-2021. Pe lângă versiunea tipărită a broșurii, versiunea electronică a acesteia se poate descărca de pe site-ul http://isj.gl.edu.ro, secțiunea Admitere.

Candidaţii pot participa la repartizarea computerizată într-un singur judeţ. Înscrierea candidaţilor pentru admiterea în liceele din judeţul de provenienţă se face în perioada prevăzută de grafic, la şcolile generale pe care aceştia le-au absolvit (inclusiv pentru absolvenţii din seriile anterioare).

Candidaţii din județul Galați, care participă la admitere în alte judeţe, se înscriu prin intermediul aplicației informatice, la centrul specialde înscriere din judeţul în care doresc să fie admişi, în perioada prevăzută de grafic.

Candidaţii care provin din alte judeţe şi doresc să participe la admitere în Galați se înscriu prin intermediul aplicației informatice, la centrul special de înscriere organizat la Inspectoratul Școlar Județean Galați, din strada Portului,nr. 55 Bis, telefon 0372362000, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Comisia județeană de admitere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Galați, vă urează mult succes în alegerea celui mai adecvat traseu educațional.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.