Peste 4 000 de copii sunt așteptați în clasa pregătitoare Recomandat

În judeţul Galaţi au fost prevăzute 4.102 locuri la clasa pregătitoare (aproximativ 208 clase), în 165 de unități școlare, pentru anul școlar 2021-2022.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, înscrierile inițiale la clasa pregătitoare 2021 încep astăzi, 29 martie și au loc până pe 28 aprilie

În această perioadă, părinții vor completa, depune sau transmite online cererile-tip de înscriere. Părinții nu vor putea alege nici anul acesta o anumită învățătoare din școala în care își înscriu copiii.

Concret, elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți. Sunt eliminate, astfel, situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copiii, precum și segregarea copiilor.

O noutate față de anii trecuți: Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

În situația copiilor care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar, potrivit metodologiei publicate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a pus la dispoziţia părinţilor, pentru informaţii suplimentare, numărul Telverde 0800816236, disponibil în intervalul orar 09.00 - 15.00, de luni până joi, iar vineri între orele 09.00 - 13.00.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.