Festivalul Național de Folclor “Ponoare, Ponoare” în Mehedinți Recomandat

E.Sava_Popovici Marți, 13 August 2024 0

O nouă ediție s-a desfășurat în frumoasa zonă de munte a județului Mehedinți.

Evenimentul a început cu jora satului, în prima zi, iar în cea de a doua zi s-a desfășurat parada portului popular la care au participat copii din mai multe comune din zona cea mai încărcată de tradiții a județului.

Tot atunci s-au derulat și probele concursului de folclor, când interpreți din mai multe județe ale țării au evoluat în Amfiteatrul de lângă „Podul lui Dumnezeu”.

Concursul, aflat la cea de-a XVIII-a ediție, este o rampă de lansare pentru cei care, prin vocile lor, vor să promoveze cântecul popular înrădăcinat în conștiința noastră de peste 2000 de ani.

Cunoscuți artiști de folclor ai zonei sunt invitați la festival și au susținut, anul acesta, recitaluri, acompaniați de Ansamblul Profesionist “Danubius”.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Ponoarele, alături de Consiliul Județean Mehedinți prin Centrul Cultural “Nichita Stănescu” și îşi propune valorificarea şi promovarea creaţiilor folclorice și chiar redescoperirea lor, afirmarea unor noi interpreţi ai genurilor vocal şi instrumental, destinate să sporească bogăţia spirituală a zonei Mehedințiului și nu numai.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.