Nadia Comăneci, într-o expoziție inedită de păpuși la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui Recomandat

De Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție subordonată Consiliului Județean Vaslui, a propus o expoziție inedită de păpuși din colecția Mariei Tamaș.

Vedeta expoziției este păpușa Nadia, care o reprezintă pe inegalabila Nadia Comăneci, care a fost produsă de fabrica „Arădeanca” la scurt timp după momentul perfect, de 10, al fostei gimnaste, de la Jocurile Olimpice de la Montreal.

„Cred că Nadia mai este de actualitate, dar cu ajutorul nostru, al celor mari, pentru că generația tânără, cei mai mici dintre noi nu știu despre Nadia. M-am străduit să o aduc în expoziție. Nu o aveam până acum o lună și a venit dintr-un loc, medalia din alt loc, iar costumația abia am primit-o, însă este o replică, nefiind cea originală”, a spus Maria Tamaș, care deține o colecție impresionantă de peste 200 de păpuși.

Însă, la Vaslui a venit doar cu 160 de păpuși, din care cele mai multe sunt produse de Arădeanca, prima fabrică de jucării din România, dar și păpuși de la alte brand-uri internaționale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.