Program cu fonduri nerambursabile pentru restaurarea caselor memoriale Recomandat

Ministerul Culturii a lansat un program amplu pentru restaurarea caselor memoriale. Anunțul a fost făcut de ministrul Raluca Turcan. Programul care prevede restaurarea, conservarea și punerea în valoare a caselor memoriale va fi realizat cu fonduri nerambursabile.

Mesajul a fost postat pe Facebook.

„E o bucurie să anunț că, într-un timp foarte scurt, am reușit o mare realizare: lansarea unui apel de amploare pentru restaurarea, conservarea și punerea în valoare a caselor memoriale. Apelul <Case memoriale> marchează o nouă etapă în conservarea și promovarea patrimoniului cultural românesc, subliniază importanța vitală a acestor emblematice simboluri ale patrimoniului, consolidând astfel angajamentul față de păstrarea moștenirii culturale pentru generațiile viitoare”, a comunicat ministrul Culturii Raluca Turcan.

Potrivit ministrului, vor fi acordate finanţări nerambursabile în cadrul prezentei sesiuni pentru proiectarea – elaborarea documentației tehnico-economice pentru intervenții asupra caselor memoriale (3.000.000 lei), pentru punerea în valoare – interpretare și prezentare – a caselor memoriale (2.000.000 lei) și pentru restaurarea caselor memoriale (75.000.000 lei). De asemenea, suma alocată pentru soluţionarea contestaţiilor este de 7.950.000 lei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.