“Vestitorii Primăverii” au revenit la Consiliul Județean Vâlcea! Recomandat

Imaginile serii de la spectacolul extraordinar "VESTITORII PRIMAVERII 2024", alături de publicul vâlcean, de minunații invitați, de soliștii și instrumentiștii „Rapsodiei Vâlcene”, dar și de distinșii oaspeți - prieteni ai Centrului și iubitori și susținători ai culturii traditionale vâlcene. O seară ce marchează 56 de ani de la fondarea Centrului de Creație Vâlcea!

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea – instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Valcea - s-a înființat în anul 1968 sub titulatura de „Casa Creației Populare”.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Valcea desfășoară, de peste o jumătate de veac, o complexă activitate științifică, metodologică și editorială pentru cunoașterea, valorificarea și promovarea

patrimoniului viu al culturii tradiționale, asigurând perenitatea tradițiilor folclorice, a artei și creației populare vâlcene. Identificând fiecare vatră folclorică, selectând elementele edificatoare pentru zona etnografică a Vâlcei, Centrul reușește să păstreze legătura între trecut și prezent, integrând-o în spațiul național și european.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.