Bibliotecă pe roți, printr-un proiect transfrontalier Recomandat

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, a depus la finanțare din fonduri transfrontaliere un proiect inedit: „SmartLib”.

În cadrul proiectului depus în colaborare cu Biblioteca din Bălți se va achiziționa un microbuz care să fie transformat într-o bibliotecă pe roți, pentru a facilita accesul la carte botoșănenilor din mediul rural. Biblioteca pe roți va merge periodic prin comunele care nu au bibliotecă și va oferi spre împrumut titlurile de carte copiilor și celor care sunt interesați de lectură.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate titluri noi de carte, vor fi implementate noi servicii de bibliotecă și vor fi organizate în paralel, la Botoșani și Bălți, o serie de acțiuni culturale.

Bugetul total al proiectului depus la finanțare este de peste 620 de miideeuro, din care 350 de miide euro este bugetul prevăzut pentru Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. 90% din buget reprezintă grantul european, iar 10% este cofinanțarea pe care o asigură Consiliului Județean Botoșani.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 03:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.