Fiecare școală din România ar putea avea propriul polițist Recomandat

PMP a propus ca fiecare școală din România să aibă câte un polițist. Propunerea a luat forma unui amendament care ar putea fi preluat de reprezentanții puterii.

Reprezentanții PMP au solicitat guvernului să analizeze propunerea lui Eugen Tomac privitoare la arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România. Inițiatorul susține că măsura are rolul de a descuraja fenomenul infracţional şi de a transmite un mesaj clar de susținere pentru cadrele didactice, pentru elevi şi pentru părinţi.

„Câte un poliţist în fiecare şcoală! Dacă amendamentul PMP intra în vigoare, problemele de siguranţă cu care se confruntă sistemul educaţional în România erau mult mai puţine. În luna mai, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a propus arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Educaţiei, pentru a descuraja fenomenul infracţional şi pentru a transmite un mesaj clar de siguranţă pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi”, scrie în comunicatul de presă al PMP.

Inițiatorii demersului susțin că prezenţa poliţiştilor în şcolile din România nu va afecta în niciun fel buna desfăşurare a actului educaţional.

„PMP solicită, din nou, Guvernului Ciolacu să analizeze propunerea liderului PMP, în condiţiile în care astăzi, la început de an şcolar, trebuie să avem măsuri coerente şi reale pentru a garanta un climat de siguranţă, iar şcoala să îşi recapete rolul educaţional”, mai scrie în comunicatul PMP.

Propunerea a fost readusă în atenție chiar în prima zi de școală.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.