"Galaţiul de altădată" în holul Universităţii "Dunărea de Jos" Recomandat

19 Galati 19 Galati

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, organizează Expoziţia „Galaţiul de altădată”, ce conţine fotografii ale principalelor obiective din oraş, aflate în arhiva fotografică a Agenţiei.
Evenimentul se încadrează în manifestările organizate cu ocazia Zilelor Universităţii. Pe 20 martie se împlinesc 74 de ani de când s-a folosit pentru prima dată denumirea de „Universitate” într-un act oficial (Decretul Consiliului de Stat din 20 martie 1974), ce consfinţeşte unirea Institutului Politehnic cu Institutul Pedagogic, existente deja în oraşul de la Dunăre.
Expoziţia, găzduita în holul instituţiei de învăţământ superior, cuprinde fotografii ale oraşului, realizate în intervalul 1947-1998, de fotoreporterii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, fotografii care au beneficiat de un proces de digitalizare, început în 2014.
Vernisajul va avea loc luni, 21 martie 2022, la ora 13,00, în prezenţa directorului general al Agenţiei Naţionale AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae. Vor participa: prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu şi dr. Alexandru Nechifor, cei doi Prorectori ai UDJG, prof. dr. Simona Antofi şi conf. univ. dr. Cătălin Negoiţă de la Facultatea de Litere.
Expoziţia face parte dintr-o serie itinerantă, realizata de AGERPRES, cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la înfiinţarea Agenţiei. Ea va rămâne spre vizitare în holul Universităţii până pe 21 aprilie 2022.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Sâmbătă, 19 Martie 2022 11:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.