Negrescu, de Ziua Culturii Naționale: Cultura europeană este mai bogată și datorită culturii naționale românești Recomandat

Europarlamentar român Victor Negrescu a anunțat că în plenul Parlamentului European se votează o serie de rapoarte pentru protejarea culturii și a artiștilor locali și tradiționali. Anunțul a fost făcut de Ziua Culturii Naționale.

„Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, este important să înțelegem că identitatea națională se manifestă prin capacitatea noastră de a fi uniți în jurul valorilor, culturii, limbii române și tradițiilor care ne reprezintă, fiind în același timp deschiși către nou, în perspectiva dezvoltării României și creșterii profilului său cultural. Săptămâna aceasta, în plenul Parlamentului European, votăm o serie de rapoarte prin care am reușit să conving colegii mei eurodeputați să susținem, inclusiv din punct de vedere financiar, protejarea culturii și artiștilor locali și tradiționali”, a anunțat europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu a dezvăluit că a inițiat o serie de amendamente pentru protejarea artiștilor.
„Totodată, prin amendamentale mele depuse în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, am pledat pentru remunerarea echitabilă a tuturor artiștilor, promovarea culturilor naționale din Uniunea Europeană folosind resursele europene precum și pentru sprijinirea inițiativelor care provin din mediul rural sau comunitățile defavorizate. Sunt absolut convins că astăzi, cultura europeană este mai bogată și datorită culturii naționale românești. Cultura este un liant social de care toate națiunile au nevoie. Trebuie să devenim capabili să o protejăm, dezvoltăm și să o facem cunoscută”, a adăugat Victor Negrescu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 18:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.