Lungmetrajul ''Nomadland'' a fost desemnat cel mai bun film dramatic, iar ''The Crown'' a câştigat patru trofee - inclusiv la categoria "cel mai bun serial TV - dramă" - la cea de-a 78-a gală de decernare a Globurilor de Aur, duminică seară, într-o ceremonie televizată din New York şi Los Angeles, organizată în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19 şi marcată de controverse legate de lipsa de diversitate din cadrul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), instituţia care atribuie aceste trofee, informează site-ul revistei Variety.
"Nomadland", o dramă realizată cu un buget mic de producţie, despre o femeie care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformându-şi camioneta într-o locuinţă mobilă şi călătorind alături de alţi compatrioţi într-o caravană ce străbate vestul american, după colapsul unui orăşel din Nevada, s-a impus la categoria "cel mai bun film - dramă" şi, în acelaşi timp, a făcut istorie pentru regizoarea sa, Chloe Zhao. Cineasta americană de origine asiatică a devenit cea de-a doua femeie din istoria Globurilor de Aur care câştigă premiul pentru regie, după Barbra Streisand, care a fost premiată în 1984 pentru regia filmului "Yentl".
Ceremonia din acest an a fost dominată de serviciile de streaming, iar platforma Netflix a câştigat în total 10 premii. "Borat Subsequent Moviefilm", produs de Amazon, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film - comedie/musical, iar "The Queen's Gambit" s-a impus la categoria "cea mai bună miniserie/lungmetraj TV". Atât "The Crown", cât şi "The Queen's Gambit" au fost produse de Netflix. Deşi "Nomadland" a fost produs de Searchlight, un studio cinematografic independent, acest film este difuzat în prezent pe platforma de streaming Hulu, în contextul în care numeroase cinematografe sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display