Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a participat la punerea în funcțiune a celei de-a doua combine de mare capacitate de la Sandvik achiziționată de Societatea Națională a Sării – SALROM, parte a amplului său program de retehnologizare.
„Inaugurăm acest utilaj la Slănic Prahova, o combină austriacă Sandvick, de mari dimensiuni, care va contribui la creșterea producției de sare și la creșterea securității în muncă. Combina aceasta, care este deja folosită la Salina Praid a costat aproximativ 20 de milioane de lei și a fost achiziționată în cadrul programului de retehnologizare a companiei. Sarea extrasă aici se găsește pe piață, în magazine. Iar de curând cei de la SALROM au început un program de rebranding al companiei, prin extinderea gamei de produse, astfel a fost lansată sarea cu condimente, dar și o serie de ambalaje noi – râșnițe, borcane cu condimente, o varietate de produse. În plus, începem să ne extindem și pe parte de turism în saline, unde a fost introdus un nou concept – Cafeaua la Sare. În concluzie, continuăm investițiile, atât în zona de exploatare, dar și în cea de comercializare și servicii turistice pentru a oferi consumatorilor produse românești de calitate. SALROM este un brand de calitate, un brand românesc ce trebuie promovat!”, a declarat ministrul Oprea.
Combina Sandvik de la Slănic are o capacitate maximă de 350.000 t/an, ceea ce va tripla producția de sare. Iar avantajele folosirii acestui utilaj vor duce la creșterea productivității, substanțial mai mare față de metodele clasice de exploatare. Mai mult, siguranța mărită a modului de extracție va duce la o stabilitate mult mai mare a zăcământului, dar și la eficientizarea costurilor. Înainte de punerea în funcțiune a utilajului o parte din personalul de la Slănic Prahova a participat la cursuri de pregătire în Austria, pentru a putea să-l folosească în condiții de siguranță.
Achiziția acestui utilaj vine în contextul în care cererea de sare pe piață a înregistrat o creștere în ultimii ani, iar prețurile la materii prime, materiale și energie au crescut, coroborat și cu o creștere a concurenței pe piața de sare. Astfel a fost necesară retehnologizarea sucursalelor, într-un ritm rapid și susținut, pentru creșterea producției în vederea onorării cererilor de sare, dar și pentru creșterea productivității, pentru a putea oferi prețuri competitive pe piață, a precizat Ministerul Economiei.
În cadrul procesului de retehnologizarea a filialelor, SALROM a achiziționat 3 combine miniere: pentru Salina Praid (aflată în funcțiune de mai bine de un an), pentru Salina Slănic și pentru Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea (urmează să fie pusă în funcțiune în acest an). Alături de acestea, a mai fost achiziționată și o altă combină minieră de la Komatsu Joy destinată Salinei Ocna Dej.
SALROM S.A. este lider regional în comercializarea de sare și a produselor pe bază de sare. Mai mult, este singurul producător de sare din România şi are aproximativ 1.500 de angajaţi. Societatea este deţinută în proporţie de 51% de statul român, prin Ministerul Economiei, iar restul acţiunilor se află în posesia Fondului Proprietatea.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display