Soluțiile României pentru deblocarea tranșei a treia din PNRR Recomandat

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță că România va propune Comisiei Europene soluții pentru deblocarea tranșei a treia din PNRR. Este vorba despre două soluții. UE a suspendat parțial plățile, inclusiv din cauza numirilor netransparente ale unor directori din companii de stat.

Sebastian Burduja a declarat că există două soluții, după suspendarea parțială a plăților din PNRR:

„Oamenii au fost selectați, ei sunt legal numiți pe mandate de patru ani. Dacă sunt pur și simplu dați afară, sigur că ei se vor îndrepta în instanță și riscăm să plătim despăgubiri sau prejudicii de milioane de lei. Sigur că în raport cu suma reținută de Comisia Europeană, care înseamnă undeva la 200 și ceva de milioane, spre 300 de milioane de euro, statul român își poate asuma astfel de cheltuieli, să reia aceste selecții", a declarat ministrul Sebastian Burduja, la RFI.

El a prezentat soluțiile României.

„Fie o înțelegere amiabilă cu fiecare membru al acestor consilii în parte, fie o soluție în Guvern, un proiect de OUG sau cel puțin un memorandum de Guvern, care să justifice aceste operațiuni, fie amândouă, adică nu exclud să ne înțelegem amiabil cu cei care înțeleg că jalonul nu a fost respectat și cei care nu înțeleg să avem cadrul legal prin care să constatăm încetarea de drept a mandatelor, fără plata unor daune interese", a adăugat Burduja.

Avem 30 de zile să încercăm să îi convingem de argumentele noastre, pe care cu siguranță le vom aduce la masa discuțiilor, a precizat Sebastian Burduja.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.