Viorica Sandu, PSD: Din noiembrie Moldova va avea încă o Autostradă Recomandat

Deputatul PSD, Viorica Sandu, a anunțat că din noiembrie Moldova va avea încă o Autostradă. Este vorba despre sectorul din Autostrada Moldovei cuprins între Focșani și Buzău. Tronsonul va fi deschis în noiembrie, la fel ca sectorul dintre Ploiești și Pietroasele, a adăugat deputatul gălățean.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat finalizarea lucrărilor la cei 82,4 de km dintre Buzău și Focșani, în luna noiembrie. La ei se vor adauga, tot în noiembrie, încă 49,3 km de autostradă ce vor fi finalizați între Ploiești și Pietroasele. Vorbim de un total de 131,8 km din Autostrada Moldovei (Ploiești-Pașcani), cu o lungime totală de 319 km, transmite deputatul Viorica Sandu care subliniază că PSD se dovedește a fi partidul cel mai eficient.

„Cu premierul Marcel Ciolacu în fruntea guvernului infrastructura de transport din România s-a dezvoltat. Investițiile din Transporturi se văd‼ O cincime din numărul de kilometri de autostrăzi și drumuri expres de care dispune România s-au realizat în această guvernare, în ultimii trei ani‼ PSD este partidul care a realizat cei mai mulți kilometri de autostrăzi și drumuri de mare viteză, comparativ cu toate guvernările anterioare”, a spus deputatul gălățean.

Viorica Sandu a prezentat cifre economice legate de investițiile în infrastructură realizate de guvernul condus de Marcel Ciolacu.

„România în timpul guvernării premierului Marcel Ciolacu a atras 1,5 miliarde de euro pentru sectorul rutier, din PNRR, dintr-un total de 2,3 mld. de euro la nivelul tuturor investițiilor de la Ministerul Transporturilor. Alte 1,3 miliarde de euro sunt fonduri ce au venit la Ministerul Transporturilor din Programul de Transport, din care aproximativ un 1 mld. de euro pentru sectorul rutier. La acest moment, în România sunt peste 1.260 de Km dați în lucru (în construcție, în proiectare sau în licitație) – mai mult decât s-a făcut în România în ultimii 50 de ani. Așa cum a afirmat și premierul Marcel Ciolacu, autostrada Buzău-Focșani este un fapt concret, nu o promisiune electorală”, a adăugat deputatul gălățean Viorica Sandu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.