Klaus Iohannis a decorat mai multe școli din țară, inclusiv două din Sibiu Recomandat

Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat mai multe unități de învățământ din țară. Pe listă sunt Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, la care a predat, dar și Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, la care predă soția sa, Carmen.

Ceremonia a avut loc marți, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, mai multe unități de învățământ din țară. Ambele unități de învățămât din Sibiu au primit, prin decret prezidențal, Ordinul

„Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer. Ordinul este cea mai înaltă distincție de stat în acest domeniu.
„Educația a fost una dintre temele fundamentale ale mandatelor mele, pentru că, așa cum am spus mereu, reprezintă temelia pe care se dezvoltă o națiune. De aceea am inițiat programul <România Educată>, a cărui viziune a fost transpusă în legislație, preluându-se în acest fel contribuția tuturor celor care au participat la consultările multiple pe care le-am promovat și la dialogul privind modernizarea învățământului românesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele s-a referit și la programul România Educată.
„Îmi doresc ca distincția primită astăzi să reprezinte în primul rând o recunoaștere a faptului că munca este răsplătită, că merită, întotdeauna, să alegi calea mai lungă, dar satisfăcătoare a dezvoltării temeinice. Vă mulțumesc pentru contribuția fundamentală pe care o aveți în construirea unui viitor mai bun! Dumneavoastră și elevii dumneavoastră, de acum și din generațiile viitoare, alcătuiți România Educată”, a precizat Klaus Iohannis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.