Îngrijorare privind viitorul în UE: Majoritatea europenilor consideră că nu au competențele ce vor fi necesare în viitor pe piața muncii Recomandat

Europarlamentarul român Victor Negrescu trage un semnal de alarmă privitor la piața muncii în UE. Majoritatea europenilor consideră că nu au competențele ce vor fi necesare în viitor, avertizează Negrescu.

Potrivit europarlamentarului român, Europa nu este pregătită pentru viitor.

„Majoritatea europenilor consideră că nu au competențele ce vor fi necesare în viitor pe piața muncii sau aptitudinile tehnice utile pentru economia de mâine. Europa și statele membre nu sunt pregătite pentru viitor, iar abandonul și eșecul educațional, generate și de motive sociale, adâncesc aceste probleme. Am detaliat aceste provocări în opinia privind Anul European al Competențelor pe care am coordonat-o, anul trecut”, a transmis Victor Negrescu.

Europarlamentarul a propus organizarea unei comisii pentru descoperirea de soluții.
„Am reiterat aceste probleme și am propus soluții concrete în cadrul dezbaterii organizate de prestigioasa organizație Friends for Europe. Urmează să construim, la nivelul Parlamentului European, un intergrup dedicat educației, competențelor și formării continue”, a anunțat Negrescu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.