Deputatul Viorica Sandu: Fabrica inaugurată la Nokian-Oradea este prima fabrică din lume cu zero emisii de carbon Recomandat

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că fabrica inaugurată azi la Nokian-Oradea este prima fabrică din lume cu zero emisii de carbon si reprezintă un exemplu de succes al politicilor și metodelor economice ale PSD de a atrage capital străin în România.

„Prin prezența sa la deschiderea oficială, premierul Marcel Ciolacu dovedește determinarea sa de a face în continuare o prioritate din finanțarea investițiilor, atât publice, cât și private, din toate sursele posibile. România a încheiat, în acest sens, un Acord cu Banca Mondială, prin care are acces la 6 miliarde de dolari, din care 3 miliarde sunt destinate mediului privat, pentru investiții care să extindă accesul la educație, la sănătate și servicii sociale, dar și să creeze locuri de muncă mai bine plătite”, a transmis deputatul Viorica Sandu. 

La Nokian- Oradea, din cei 650 milioane euro investiți, 99,5 milioane de euro reprezintă ajutorul de stat, acordat în perioada când Ministerul Finanțelor era condus de un ministrul al PSD, Adrian Câciu.

”Ajutorul de stat” este instrumentul consacrat și utilizat de PSD pentru a susține investițiile private de anvergură făcute în anumite domenii prioritate, unde interesul nostru este să ne dezvoltăm.

Ultimul exemplu de ajutor de stat este cel anunțat de premierul Marcel Ciolacu, în ultima ședință de Guvern, privind Planul Național pentru Marea Industriei, finanțat cu 2 miliarde de euro.

„Investiția de la Nokian-Oradea va produce anvelopele, în special de autoturisme, destinate întregii piețe europene și este o unitate la cel mai înalt standard, unde - până la sfârșitul acestui an - vor lucra 300 de angajați, iar până în 2025 se va ajunge la 500 de angajați, plătiți la nivelul salariilor occidentale”, a adăugat Viorica Sandu. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.