Stare de alertă în zonele afectate de inundații din estul țării Recomandat

Prefecții din județele Galați și Vaslui au solicitat declararea stării de alertă. Astfel, autoritățile pot interveni mai rapid în zonele afectate de inundații.

Procedurile obligatorii pentru ca MAI să declare starea de alertă în Galați și Vaslui, sunt în desfășurare, a anunțat luni premierul Marcel Ciolacu.

„Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecților de Galați și Vaslui sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a mai anunțat că fiecare familie afectată de inundații va primi un ajutor de urgență din partea Guvernului de 10.000 de lei. Dacă în familie sunt persoane decedate, Guvernul va aloca alți 10.000 de lei pentru fiecare victimă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.