Guvernul anunță noi investiții prin PNDL și PNRR Recomandat

Guvernul anunță noi investiții prin PNDL și PNRR, dar și alocări suplimentare pentru câteva sectoare de autostradă aflate în construcție.

Premierul a spus miercuri că investițiile au ajuns la un nivel istoric.

„Investițiile nete în economie sunt la un record istoric, depășind în primul semestru 80 de miliarde lei. Mai mult cu 10 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului trecut, dublu față de perioada guvernării 2020-2021. Practic, datele oficiale INS confirmă cifrele Eurostat și pe cele ale BNR, România a trecut la un model de dezvoltare bazat pe investiții”, a declarat Marcel Ciolacu.
Cu această ocazie, Ciolacu a anunțat noi investiții.

„De aceea, continuăm să sprijinim masiv investițiile. Aprobăm 2.5 miliarde ca să plătim investiții în comunități locale, gestionate prin PNDL și PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Dezvoltării: plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul și putem să contractăm noi investiții pe transport verde”, a spus șeful Guvernului.

Bani în plus vor fi și pentru mai multe sectoare de autostradă aflate în construcție.
„La Ministerul Transporturilor ajung 570 de milioane de lei în plus pentru a susține finalizarea unor secțiuni de pe Autostrada Moldovei, unde sunt loturi aproape gata. Voi merge cu domnul ministru Grindeanu ca să vedem stadiul lucrărilor de pe A7. Alocăm finanțare suplimentară și pe Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț și pentru Autostrada Lugoj-Deva pentru că ritmul de execuție este tot mai bun”, a precizat Marcel Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.