Iohannis: atât timp cât ne cinstim eroii și continuăm să ducem mai departe moștenirea lor, avem un viitor prosper în față Recomandat

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj participanților la adunarea de la Țebea 2024: Avram Iancu este cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, a spus șeful statului.
Mesajul președintelui a fost citit duminică, la Țebea, de Mihai Şomordolea, Consilier de Stat - Departamentul Securității Naționale - Secretariat CSAT. Avram Iancu este una dintre cele mai proeminente figuri ale spiritului revoluționar pașoptist și un simbol al luptei pentru emanciparea națională și socială, a fost ideea de bază a mesajului.

„Spiritul „Crăișorului Munților” a dăinuit peste timp și continuă să inspire prin forța, tenacitatea și noblețea idealurilor care au făcut din Avram Iancu cel mai mare erou național al românilor din Transilvania. (...) Încărcătura simbolică a sărbătorii de astăzi de la Țebea este una specială în acest an proclamat <Anul Avram Iancu>, la două secole de la nașterea sa. Demn de statura istorică a înaintașului său Horea, Avram Iancu a fost un lider desăvârșit, care a inspirat și a motivat mii de oameni prin devotamentul său pentru o cauză dreaptă, prin perseverența și prin puterea sa de sacrificiu. Avram Iancu a militat întotdeauna pentru solidaritate, dialog și înțelegere reciprocă, văzute nu doar ca mijloace de dobândire a libertății, ci și ca resorturi menite să contribuie la promovarea conștiinței naționale și la dezvoltarea statului român”, a transmis președintele României.

Iohannis s-a referit și la viitor.
„Sunt încrezător că, atât timp cât ne cinstim eroii și continuăm să ducem mai departe moștenirea lor, avem un viitor prosper în față, într-o Românie puternică, modernă și democratică, parte a marii familii europene!”, a precizat Klaus Iohannis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.