Unic în regiune. Începe construcția pistei de biciclete care leagă municipiul Galați de pădurea Gârboavele și Smârdan Recomandat

Vești bune pentru gălățeni. Am emis ordinul de începere a lucrărilor la pista de biciclete care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan, o investiție mult așteptată de către toți pasionații de biciclete, a anunțat Coste Fotea, președintele CJ Galați.

„Este un proiect de suflet pentru mine, unic în regiune, care va oferi gălățenilor o alternativă sănătoasă și ecologică de transport, dar și un traseu spectaculos pentru plimbări în natură”, a transmis Costel Fotea.

Cu o lungime de 22,8 km, traseul va porni de la Lacul Vânători - comuna Vânători - Pădurea Gârboavele, urmând ca celălalt traseu să fie pe ruta Odaia Manolachi - Smârdan - DJ251. 

Pe lângă infrastructură, această investiție reprezintă și o invitație la mișcare, la o viață mai sănătoasă și la o conexiune mai profundă cu natura. Pista de biciclete va fi un spațiu dedicat tuturor celor care iubesc să pedaleze, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire.

Pista va fi dotată cu tot ce este necesar pentru o plimbare sigură și plăcută: două sensuri, rasteluri, sisteme de monitorizare, echipamente de protecție, pasaje și podețe și iluminat public.

Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro) prin fonduri europene.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.