Război în Parlament. Opoziția acuză PSD și PNL că refuză să trimită Curtea de Conturi la AEP Recomandat

Liderii PSD și PNL din conducerea Parlamentului au refuzat să trimită Curtea de Conturi în control la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), susțin reprezentanții USR.

În Biroul Permanent al Camerei Deputaților, PSD și PNL au refuzat să trimită la vot în plen proiectul de hotărâre depus de USR pentru verificarea veniturilor obținute de șeful AEP, Toni Grebă, a transmis USR. Proiectul a fost depus săptămâna trecută în contextul dezvăluirilor realizate de publicația Snoop cu privire la nereguli în gestionarea fondurilor publice de către AEP.
„PSD și PNL îl protejează pe Toni Greblă pentru că el le asigură banii de campanie și a închis ochii la fraudele de la alegeri în iunie. Chiar astăzi le-a trimis în conturi 97 de milioane de lei ca să aibă bani să pună și mai multe panouri cu Ciolacu și Ciucă prin toată țara. Toni Greblă trebuia demis imediat, pentru că o instituție precum AEP – cea mai importantă în an electoral – nu poate fi mânjită de niciun scandal, de nicio ilegalitate. Mai devreme sau mai târziu va trebui să dea socoteală”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Proiectul de hotărâre a fost trimis către comisiile de buget și juridică, cu termen pentru depunerea raportului 14 octombrie. Aceasta este doar o încercare de tergiversare a PSD și PNL, susține USR deoarece „Regulamentul Camerei Deputaților prevede foarte clar că aceste proiecte de hotărâre nu trec prin comisii, se aprobă direct în plen”.
Proiectul propune ca reprezentanții Curții de Conturi să verifice, în detaliu, toate plățile și veniturile acordate președintelui AEP, să evalueze conformitatea acestora cu legislația în vigoare și să examineze criteriile de stabilire a salariului și a beneficiilor. Controlul urmărește să identifice eventualele conflicte de interese și să asigure că deciziile financiare ale AEP respectă standardele de transparență, etică și integritate, a precizat USR.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.