Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare protestează la sediile centrale ale PSD și ale PNL Recomandat

Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare anunță că marți vor protesta în fața sediilor centrale ale PSD și PNL. Oamenii cer actualizarea urgentă a pensiilor militarilor rezerviști pentru a corespunde nivelurilor salariale ale personalului militar activ.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că „marți, începând cu ora 10:30, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare iau cu asalt sediile centrale ale Partidului Social Democrat (PSD) și ale Partidului Național Liberal (PNL) din România, cerând actualizarea urgentă a pensiilor militarilor rezerviști pentru a corespunde nivelurilor salariale ale personalului militar activ”.

„Ca și în rândul pensiilor civile, există inechități majore și între pensionarii militari, despre care clasa politică omite cu intenție să vorbească. Deși în discursul lor politic, atât șeful PSD, Marcel Ciolacu, cât și șeful PNL, Nicolae Ciucă, manifestă interes pentru militarii rezerviști, în realitate, cei doi lideri politici nu dau doi bani pe polițiști, militari și pe polițiștii de penitenciare, fiind interesați doar de satisfacerea intereselor camarilei de partid. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) subliniază că inechitățile dintre pensionarii militari sunt inacceptabile, având în vedere că rezerviștii sunt chemați la luptă în timp de război. Cu o conflagrație la granița României, nu este normal ca statul să mențină asemenea disparități în rândul pensionarilor militari, deoarece actualii militari rezerviști au servit țara cu onoare și demnitate și merită să fie tratați cu respectul pe care l-au câștigat”, scrie în documentul protestatarilor.

Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare își exprimă „frustrarea față de lipsa de valoare acordată apărării, securității și ordinii publice a țării de către politicienii care urmăresc mai mult interesul propriu, decât pe cel al alegătorilor”.

„Nu poți să-ți bați joc de armată! Onoarea și demnitatea armatei sunt călcate în picioare de politicienii corupți care nu apreciază sacrificiile făcute de forțele armate, de oamenii legii care luptă împotriva criminalității, în ciuda unor legi care sprijină mai mult infractorii decât victimele fărădelegilor”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele sindicatelor din penitenciare.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.